Receptek
<< vissza a Receptekhez
Káposztasaláta baconnal és kendermagolajjal

Hozzávalók 4 személyre:

1 közepes fej fehérkáposzta

50 g bacon- kockára vágott

só, cukor

kömény

4 evőkanál kendermagolaj

2 evőkanál gyümölcsecet vagy alma balzsamecet

 

Alma gyümölcsecet helyett használhatunk Alma balzsamecetet is, ebben az esetben nem szükséges a cukrot hozzáadni.

 

Elkészítés:

A káposztát felvágjuk, a torzsáját kivágjuk, finomra gyaluljuk. Ízlés szerint megszórjuk sóval, cukorral, köménnyel és fél óráig állni hagyjuk.

A kendermagolajat és az alma balzsamecetet zárható üvegbe öntjük és jól összerázzuk, majd a káposztára öntjük és újból összekeverjük.

Tálalás előtt a bacont megpirítjuk, és a salátára szórjuk.

Ajánlások
Dr. Jace Callaway, University of Kuopio, Finland
Atópiás dermatitiszben (bőrgyulladás), illetve ekcémában szenvedő betegeket vizsgáltunk …
Dr. Andrew Weil, College of Medicine, Arizona, USA
Összetevőinek köszönhetően a kendermagolaj nagyon pozitív hatással lehet az Ön egészségi …
Felhasználási javaslat

A betegségek megelőzése és az immunrendszer megerősítése érdekében napi 2 evőkanál olaj szájon át történő fogyasztása javasolt. Ez fedezi a szervezet teljes napi szükségletét Omega3 és Omega6 esszenciális, telítetlen …

Részletek
Facebook
Copyright © 2011 - Minden jog fenntartva - www.biokendermagolaj.hu